Artikuj

Gripi Stinor

Gripi stinor është një infeksion akut viral respirator (sëmundje) i shkaktuar nga viruset e gripit stinor. Çdo grip stinor përhapet nga viruse të ndryshme të tij dhe prek njerëz të ndryshëm në bazë të aftësisë së trupit të tyre për të luftuar infeksionin.

Egzistojnë disa tipe virusesh që shkaktojnë gripin si tipi A, B e C. Tipet e viruseve A e B janë shkaktarët më të shpeshtë të gripit.

Si përhapet gripi ?
Gripi stinor është një infeksion akut viral shumë ngjitës. Gripi stinor transmetohet direkt nga një person i sëmurë tek tjetri nëpërmjet kollitjes, teshtimave ose indirekt nga dhënia e dorës një personi të infektuar apo prekja e objekteve të ndotura me virusin e gripit stinor dhe më pas ata prekin sytë,gojën apo hundën.
Viruset përhapen në ajër dhe nëpërmjet grimcave të ajrit kalojnë në grykë e hundë, shtohen dhe mbas 1-4 ditë japin shenjat e gripit stinor.

Pediatria e Spitalit Rajonal Vlore si nje nga 3 sherbimet me te mira ne Shqiperi.

Korrektesi - Pergjegjesi profesionale - Dashamiresi qytetare

Pediatria e Spitalit Rajonal Vlore si nje nga 3 sherbimet me te mira ne Shqiperi.

Rama: 2014, vit i suksesshëm për sektorin e shëndetësisë

Kryeministri Edi Rama theksoi se megjithëse pritshmërite e tij personale, të qeverisë dhe publikut për sektorin shëndetesor vijojnë të jenë të larta, 2014- ta mund të konsiderohet një vit i sukseshëm për këtë sektor.

Pediatria e Spitalit Rajonal Vlore si nje nga 3 sherbimet me te mira ne Shqiperi.

Kolektivi i pediatrise ne pallatin e brigadave per sukseset e aritura.
Pediatria e Spitalit Rajonal Vlore si nje nga 3 sherbimet me te mira ne Shqiperi.

Rama: 2014, vit i suksesshëm për sektorin e shëndetësisë

Kryeministri Edi Rama theksoi se megjithëse pritshmërite e tij personale, të qeverisë dhe publikut për sektorin shëndetesor vijojnë të jenë të larta, 2014- ta mund të konsiderohet një vit i sukseshëm për këtë sektor.
Në takimin me shërbimet më të mira mjekësore Rama tha se gjatë këtij viti u shlyen 40 milionë dollarë borxhe të mbartura nga qeveria e mëparshme, u garantua furnizimi me barna dhe pajisje shëndetësore i spitaleve dhe qendrave të shëndetit parësor, ndërsa u vunë në punë dhjetë paketat e para të kujdesit shëndetësor falas .

Shëndeti nuk është privilegj, është e drejta jote.

"Si Je?" - Fushatë Ndërgjegjësuese dhe Komunikimit Publik për Programin e Kontrollit Mjekësor Bazë Pa Pagesë për Popullatën 40-65 Vjeç

Ministria e Shëndetësisë lançoi sot (04/12/2014) fushatën ndërgjegjësuese dhe informimit publik - “Si Je?” – e cila, fton të gjithë shqiptarët e grupmoshës 40-65 vjeç, që një herë në vit, të paraqiten në qendrën e tyre shëndetësore pranë vendbanimit dhe të kryejnë kontrollin shëndetësor bazë pa pagesë.

Në zbatim të një prej zotimeve themelore programore në sektorin e shëndetësisë, Qeveria Shqiptare mori më 2 Prill 2014 një vendim shumë të rëndësishëm, atë të përcaktimit të mënyrës së realizimit të kontrollit mjekësor bazë për shtetasit e moshës 40-65 vjeç, dhe ky është edhe hapi i parë i rëndësishëm dhe konkret, drejt kalimit të sistemit të kujdesit shëndetësor në Shqipëri në mbulim universal.

Shqiperia JO DUHANIT!

Shqiperia JO DUHANIT! Nje marshim pergjate Bulevardit VLore - Skele me pjesemarrjen e Ministrit te shendetesise Z. Ilir Beqja,Drejtoreshes se Spitalit Znj. Brunilda Mersini, Prefektes Znj. Etjona Hoxhaj , Kryetarit te bashkise Z.Shpetim Gjika!

Qindra qytetarë vlonjatë janë bërë pjese e marshimit përgjate bulevardit kryesor të qytetit për ti thënën jo duhanit.

Ministri i Shëndetësisë vlerësoi respektimin e ligjit antiduhan në Vlorë dhe theksoi se kjo nismë është ndër më pozitivet e ndërmarra nga Ministria që ai drejton.

Gjatë promocionit shëndetësor Ministri Beqja paralajmëroi rritje të mëtejshme të taksave për duhanin.

Inagurim i Pediatrise

Kryeministri Rama vizitoi sot hapësirat e reja dhe të rikonstruktuara të Spitalit Pediatrik të Vlorës, një investim i realizuar në sajë të bashkëpunimit të Ministrisë së Shëndetësisë me Agjencinë turke për zhvillim TIK.

Spitali i pediatrisë së Vlorës përballon një fluks të madh pacientësh, kryesisht në sezonin turistik, duke bërë të domosdoshme nevojën për të zgjeruar hapësirat dhe modernizuar shërbimin e urgjencës.

Pages

Na vizitoni në

Na kontaktoni

Lagja: "Partizani", Spitali Rajonal Vlore.
Email : spitalivlore@shendetesia.gov.al
Telefon: +3553322657